Căutăm cele mai bune 5 clase din România pentru a participa în tabere Junior Ranger!

ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate lansează, începand cu data de 5 Mai 2015, o competiţie naţională prin intermediul căreia dorim să premiem cele mai inventive 5 clase din România (V-VIII) cu 5 tabere Junior Ranger. Taberele vor fi gratuite pentru cele 5 echipe câştigătoare şi fiecare tabără se va desfășura în una dintre cele mai interesante arii protejate din România, şi anume:

Parcul Naţional Retezat – perioada 18 – 22 Iulie 2015

Muntele Mare– perioada 19-23 august 2015

Munţii Trascău - perioada 24-28 august 2015

Parcul Natural Lunca Mureşului – perioada 17-21 august 2015

Parcul Natural Bucegi – perioada 2-6 septembrie 2015

Considerăm că această oportunitate ar merita să ajungă în braţele tuturor școlilor din România şi dorim să oferim şansa fiecărei clase să intre în competiţia pentru a câştiga o tabără Junior Ranger gratuită.

Astfel, vă rugăm să le spuneți tututor despre tabere prin e-mail, Facebook, pagina de internet, tipărire de afișe sau orice alt mod de comunicare pe care îl folosiți.

Regulamentul competiției şi afişul de promovare sunt disponibile pe pagina de internet a proiectului www.pasaportnatura.ro, în secțiunea Natura în școli.

Pentru o mai bună vizibilitate în rândul elevilor vă propunem să puneți afișul de promovare la avizierul școlii.

În cele 5 zile de tabără, copiii vor avea ocazia să petreacă timp în aer liber, să înveţe despre natură prin intermediul jocurilor, să exploreze şi să experimenteze rolul de ranger în parc pentru a înţelege mai bine cum anume putem proteja natura. Copiii vor avea ocazia să înţeleagă de ce este nevoie să avem grijă de plantele și animalele găzduite de ariile protejate, învățând despre natură la ea acasă.

Vor fi organizate excursii în aria protejată, competiţii pe echipe, treasure hunt, plimbări cu bicicleta, canoe sau tiroliană, în funcţie de specificul fiecărei arii protejate.

Costurile leagate de organizarea taberei vor fi acoperite integral de către ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate, incluzând transportul, cazarea, masa şi activităţile conexe desfăşurate în timpul taberelor.

Copiii participanţi în competiție vor trebui să realizeze un proiect sub formă de eseu scris, înregistrare video sau colaj de fotografii, cu referire la una din temele propuse: “Soluții pentru arii protejate”, “Ariile protejate merită vizitate”, “Ariile protejate în clasa/școala noastră!”.

Pentru mai multe informaţii despre competiţie şi regulament vă rugam să accesaţi pagina web a proiectului www.pasaportnatura.ro , secţiunea Natura în şcoli.

Taberele sunt organizate în cadrul proiectului Natura în şcoli şi şcoala în Arii Protejate, implementat de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate și Asociația Ecouri Verzi alături de alți 37 de parteneri şi finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondul ONG în România.

Ultima actualizare (Vineri, 08 Mai 2015 07:23)

 

Coaliţia pentru Mediu
Asociația de Ecoturism din România
Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală
Coaliţia ONG Natura 2000 România
CEEweb for Biodiversity
Youth and Environment Europe
Carpathian EcoRegion Initiative
Grupul de lucru petru Turism Sustenabil al Convenţiei Carpatice
Cora Cluj-Napoca / Cora Lujerului București
Cabana Bârcaciu
Atta
eMont
Nootka
Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu
Clubul Montan Apuseni
Fundaţia Potaissa
Techsoup România
Serviciul Public Județean Salvamont Alba
Am avut -515963- vizitatori. Multumim!