Clubul Naturii

E marți ... e Clubul Naturii!

Se întâmplă și nu oriunde … se întâmplă chiar în Cluj-Napoca, în spațiul de joacă Hiperică de la Cora care, deși pare mic, poate cuprinde în el întreaga Natură. În fiecare marți, timp de 4 ore, aici se umple de zgomote vesele și încântătoare. Foșnesc hârtiile, foarfecele scrâșnesc, lipiciul se întinde peste tot, culorile se amestecă într-un anume fel și toate astea împletite cu degete mici de copil. De ce? Uite-așa … ca să construim un adapost pentru un iepure. Nu, nu … eu cred că pentru a da viață unei buburuze. Însa mie mi-ar place foarte mult să îi fac mamei cadou un marțisor, că tot se apropie 1 Martie. Oare, oare azi chiar o să transformăm Pământul într-un sandwich? De ce nu? Putem chiar să și coborâm până pe fundul oceanelor și de acolo, într-un salt, îndată putem fi călători printre stele. Apoi, imediat văd câteva mânuțe scormonind printre frunze uscate și pământ proaspăt, căutând. Și găsesc o lume mică, de-abia văzută, suprinzătoare pentru ei și o explorează. Uite o ghindă care a prins viață … și ceva se miscă sub o frunză, speriați își retrag mâinile. Ufff … nu era decât un mic paianjen speriat. La noi nu sunt paianjeni veninoși, îl luam pe-o frunză și îl lăsăm să plece. Și ca într-un carusel se perindă prin fața lor mereu altceva … de fiecare dată câte o particică din Natură.

Dar bun, veți întreba, de ce trebuie să știe copiii atâtea despre Natură? E simplu. Pentru că natura este casa lor, pentru că natura este în pericol și pentru că nimănui nu-i place să-i fie distrusă casa. Copiii nu fac altceva decât învață să își apere casa, jucându-se.

Toți copiii cu vârste între 4 și 12 ani pot participa gratuit la jocurile educativ – distractive de la Clubul Naturii, în fiecare marți între 16 și 20, în spațiul de joacă Hiperică de la Cora Cluj. Calendarul detaliat îl puteți găsi aici.
Asteptăm atât părinții și bunicii, dar și învățătorii sau profesorii, să înscrie copiii în Clubul Naturii. După doar zece prezențe, copiii devin membri cu legitimație personalizată și un cadou binemeritat.

Mai multe detalii despre Clubul Naturii și o revistă electronică dedicată puteți găsi la www.clubulnaturii.ro


Clubul Naturii este un concept al Asociației Ecouri Verzi, derulat în parteneriat cu Cora Cluj încă din anul 2009. Activitățile sunt concepute și puse în practică de către colegii noștri, animatorii pentru natură ai Asociației Ecouri Verzi. Clubul Naturii organizează evenimente speciale cu ajutorul elevilor voluntari de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă și în colaborare cu Muzeul de Mineralogie și Muzeul de Paleontologie al Facultății de Biologie și Geologie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.



Și dacă e miercuri e ... tot Clubul Naturii! :)
De data aceasta la Cora Lujerului București, cu sprijinul companiei, de la 17 la 19, din două în două săptămâni. Învățătorii și profesorii pot participa cu clasa, făcând o programare în prealabil. Calendarul detaliat pentru activitățile din București îl puteți găsi aici. Ne face plăcere să putem oferi și copiilor și elevilor din București activități educativ – distractive de aceeași calitate. Suntem prezenți aici, fără întrerupere, din 2010 până în prezent.

Clubul Naturii v-a trezit interesul? Doriți să colaborăm, intenționați să înscrieți copilul în club sau aveți o sugestie?
Scrieți-ne la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau sunați la 0740675971.
Ioana Popa, coordonator al Clubului Naturii și director executiv al Asociației Ecouri Verzi, este gata să vă răspundă.

Ultimele noutăți despre Clubul Naturii le puteți citi în articolele de mai jos:


Aniversare 4 ani Clubul Naturii

Ce repede trece timpul! Nu-i așa? Iată-ne întorcând o nouă filă a calendarului și am ajuns pe 19 februarie. Poate vă întrebați de ce e specială această zi de 19 februarie? Pentru că e o zi aniversară, o zi în care Clubul Naturii împlinește 4 ani, o zi în care îi sărbătorim pe micii membrii ai Clubului, care ne-au fost alături în marea noastră călătorie.....

Citiți mai mult...


Ultima actualizare (Miercuri, 27 Februarie 2013 13:39)

 

Coaliţia pentru Mediu
Asociația de Ecoturism din România
Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală
Coaliţia ONG Natura 2000 România
CEEweb for Biodiversity
Youth and Environment Europe
Carpathian EcoRegion Initiative
Grupul de lucru petru Turism Sustenabil al Convenţiei Carpatice
Cora Cluj-Napoca / Cora Lujerului București
Cabana Bârcaciu
Atta
eMont
Nootka
Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu
Clubul Montan Apuseni
Fundaţia Potaissa
Techsoup România
Serviciul Public Județean Salvamont Alba
Am avut -502828- vizitatori. Multumim!