Întreținere, refacere și construcție poteci de munte

Este ceea ce ne place cel mai mult, ceea ce știm cel mai bine și ceea ce mobilizează cei mai mulți profesioniști, voluntari și pasionați ai muntelui, din țară și străinătate. Lucrăm de mulți ani în diferite masive montane din Carpați în colaborare cu:

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu,
Serviciul Public Județean Salvamont Alba,
Comuna Groșii Țibleșului,
Cabana Bârcaciu,
CETM Albamont,
Clubul Rotary Sebeș,
organizația studenților geografi din Cluj-Napoca.

Însă sufletul și "motorul" acestor acțiuni sunt entuziaștii voluntari, membrii ai Asociației Ecorui Verzi sau din afara organizației. Ei oferă necondiționat priceperea lor, timpul lor, uneori chiar banii lor, puterea de muncă și pasiunea pentru munte și natură. Fără voluntari, aceste poteci nu ar fi mai sigure și mai ușor de parcurs, nu am fi petrecut zile minunate sus pe munte și nu ar mai fi existat aceste articole și fotografii. Mulți dintre ei ne-au devenit colegi și prieteni. Le mulțumim tuturor și îi așteptăm alături de noi!

Și pentru că nu toți voluntarii sunt și membrii ai Ecouri Verzi, am creat grupul Potecătorii, care este cea mai mare comunitate a celor care lucrează pentru potecile marcate. Avem o prezență pe Facebook de peste 5600 de membri, prezență care se concretizează în sute de zile de volutariat pe an, pe poteci, acolo sus, la munte. Reușim să facem foarte bine și eficient trecerea din prezența online în prezența la acțiuni concrete.

Înscrie-te în Potecătorii și fii la curent cu tot ceea ce e mai nou, interesant, provocator și frumos pe potecile marcate!

Citește articolele de mai jos să vezi în ce constă munca noastră, unde am lucrat pe poteci, ce prieteni ne-am făcut, ce peisaje frumoase vedem și cum ne distrăm.

 

MUNTELE MARE

rapoarte de tură în lucru

 

MUNȚII FĂGĂRAȘULUI

Marcaje noi și refacere marcaje în M-ții Făgărașului, zona Bârcaciu - Puha

În urma succesului promovării mişcării “Potecătorilor” de pe Facebook, a fost propusă organizarea unei activități de remarcare şi marcare a unor trasee turistice în Făgăraş, în zona Poiana Neamţului – Bârcaciu – refugiul Scara. Inițiativa a venit din partea cabanei Bârcaciu, a Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și a Asociației Ecouri Verzi.

Citiți mai mult...

 

Marcaje în zona cabana Bârcaciu - lacul Avrig

Pentru că zona lacului Avrig este foarte frumoasă şi merită mai multă atenţie din partea turiştilor ne-am gândit să refacem marcajele celor două trasee care urcă de la cabana Bărcaciu spre creasta principală a Făgăraşului și să împrospătăm marcajul bandă roşie de pe creasta principală între "sub vârful Scara" – lacul Avrig.

Citiți mai mult...

 

alte rapoarte de tură sunt în lucru

 

MUNȚII TRASCĂULUI

activități în pregătire

 

MUNȚII ȚIBLEȘ

rapoarte de tură în lucru

 

RÂPA ROȘIE

rapoarte de tură în lucru

 

FĂGETUL CLUJULUI

activități în pregătire

Ultima actualizare (Miercuri, 08 Mai 2013 13:04)

 

Coaliţia pentru Mediu
Asociația de Ecoturism din România
Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală
Coaliţia ONG Natura 2000 România
CEEweb for Biodiversity
Youth and Environment Europe
Carpathian EcoRegion Initiative
Grupul de lucru petru Turism Sustenabil al Convenţiei Carpatice
Cora Cluj-Napoca / Cora Lujerului București
Cabana Bârcaciu
Atta
eMont
Nootka
Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu
Clubul Montan Apuseni
Fundaţia Potaissa
Techsoup România
Serviciul Public Județean Salvamont Alba
Am avut -536062- vizitatori. Multumim!