Raport tura aniversara 6 ani Ecouri Verzi

Acum șase ani, în 22 martie 2007, se înființa oficial asociația noastră. Dornici să sărbătorim, orgnizăm o tură în Munții Hășmașului, la Lacu Roșu - Cheile Bicazului. Până să plecăm trecem printr-o votare a destinației și are loc o dinamică accentuată a celor care s-au înscris, retras, râzgândit și revenit din nou asupra deciziilor.

În final participanții au fost: Atti, Bogdan Adumitroaie, Bogdan Papuc, Carmen Cărbune, Carmen Albu, Cristi, Cristina (Kes), Călin, Diana, Doria, Doris, Gabor, Horațiu, Ioana, Iudith, Iulian, Ko, Marius, Mihai, Ramona și Razvan Chelaru, toți membrii Ecouri Verzi. Ne-am bucurat de prezența copiilor Alexandra Opriș, Cristi Modog, Maria Albu, Silvia Csipkes.  Au venit  cu noi și membri ai familiei, prieteni sau parteneri: Alina, Anamaria, Andra, Claudia, Eniko, Luciana, Mihai, Paul, Puiu, Eugen (Zeno). Ne-a vizitat și colegul nostru Gabi Clinciu (Copilu'), aflat în drum spre Lacul Colibița. În total 22 de membri Ecouri Verzi și 14 membrii ai familiei și invitați. Tura cu cea mai largă participare de până acum, din istoria noastră de sașe ani! :)

Plecăm din Cluj-Napoca cu mai multe mașini, unii mai de dimineață, alți colegi seara tarziu. Primii ajungem la Pensiunea Stefania, aflată întru Lacu Roșu și Cheile Bicazului, în jurul orei 13. După ce ne cazăm, o parte dintre noi aleg odihna în timp ce copiii, însoțiți și de cei mari merg până la Lacul Roșu. Împreună cu Gabor prefer să rămân în la pensiune și să pregătim jocurile pentru serile ce vor urma.

Încet, încet apar toți colegii, ba din tură, ba direct de la Cluj-Napoca. Facem cunoștință cu cei pe care nu îi cunoaștem, facem schimburi de experiențe culinare după care începem jocurile, curg berile și sfârâie micii. Seara se unește cu dimineața, când ne retragem în paturi la ora 3.00 cu promisiunea ca o să pornim devreme în tură!

Ceea ce nu se intâmplă! Avem un mic dejun prelungit și inițiem o strângere de fonduri pentru asociație, oferind fresh-uri de fructe pentru donații către Ecouri Verzi. Fiind un grup mare, cu inerție, reușim să ne mobilizăm abia după ora 10.30. Cei mai mulți dintre noi alegem o tură în circuit pe la Belvedere Ghilcoș, de 3-4 ore, copiii și mamele vor sa parcurgă circuitul lacului, iar o parte din grup ramân la cabană.

Citește aici descrierea detaliată a turei la Belvedere Ghilcoș.

Seara ne revedem cu toții la pensiune, începem din jou competiția de jocuri prin care au fost implicați toți participanții care au dorit, indiferent de vârstă sau abilități și indiferent ce și câte jocuri au jucat. Îl primim în vizită pe Gabi, care pleacă după o oră iar seara târziu ajung și Călin, Bogdan și Claudia. Suntem în formație completă! Din nou, cei mai rezistenți și/sau pasionați continuă cu jocurile până pe la ora 3.00

Duminică dimineața avem din nou program relaxat. Vedem caprele negre ieșite la păscut pe pantele abrupte și înierbate din Peretele Poștei și Suhardul Mic. O parte dintre noi, aleg să urce pe Suhardul Mic, pe poteca marcată cu triunghi albastru și apoi să continue pe potecă nemarcată până deasupra Grădinii Zânelor. Revin pe același traseu înapoi. Alt grup vizitează Cheile Bicazului pe jos, iar al treilea grup vor să facă în sens invers circuitul făcut de noi ieri pe triunghi galben. Ceea ce s-a dovedit o adevărată provocare pentru ei, reușind să facă traseul în timp mai mult decât dublu decât și-au propus, încurcând la un moment dat potecile. :)

Sus pe Suhardul Mic
Vedem Făgetul Ciucului, pe care l-am ocolit ieri

Înainte de plecare facem clasamentul general la jocuri și avem nevoie de o finală scurtă și rapidă între cei mai bine clasați, Marius Mureșanu și Maria Albu. Maria învinge la "Snip Snap" și este primul câștigător al unei competiți de asemenea anvergură, cu zeci de jocuri și zeci de jucători, toți aduși împreună în același cadru. Competiție apreciată de unii, hulită de alții, care însă ne-a dat ocazia să simțim că facem parte din același grup.

Una peste alta, duminică seara ajungem cu toții cu bine la casele noastre, după o tură aniversară reușită, care a ridicat ștacheta în ceea ce privește organizarea și numărul de participanți.

Mai multe fotografii pot fi văzute chiar și de cei care nu cont, în albumul de pe Facebook, aici.

Ultima actualizare (Joi, 28 Martie 2013 08:44)

 

Coaliţia pentru Mediu
Asociația de Ecoturism din România
Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală
Coaliţia ONG Natura 2000 România
CEEweb for Biodiversity
Youth and Environment Europe
Carpathian EcoRegion Initiative
Grupul de lucru petru Turism Sustenabil al Convenţiei Carpatice
Cora Cluj-Napoca / Cora Lujerului București
Cabana Bârcaciu
Atta
eMont
Nootka
Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu
Clubul Montan Apuseni
Fundaţia Potaissa
Techsoup România
Serviciul Public Județean Salvamont Alba
Am avut -508127- vizitatori. Multumim!